Fytotherapie

 

Fytotherapie is een therapie om op basis van stoffen vanuit planten het lichaam te ondersteunen bij het herstel van gezondheidsklachten en ziektes.

 

Deze therapie gebruiken we al eeuwenlang. Gedurende de ontwikkeling van de mensheid en de gezondheidszorg vond men steeds meer planten die een medicinale werking hadden. Vroeger werd alles met plantaardige middelen behandeld en was men nog niet in staat om chemische medicijnen samen te stellen.

 

Vanuit deze ervaringen en de medische onderzoeken die zijn uitgevoerd, is de Fytotherapie nu uitgegroeid tot een wetenschappelijke therapie. Veel reguliere medicatie heeft zijn oorsprong bij de werking van een plant. De farmaceutische industrie heeft de werkzame plantaardige stoffen chemisch nagemaakt. Hierdoor zijn zij in staat deze stoffen vele malen te verstrekken.

 

Natuurlijk is het zo dat we niet zonder deze chemische medicijnen kunnen, maar het is zeker ook zo dat er veel resultaten behaald worden met het inzetten van plantaardige middelen.

 

De Fytotherapie is een prima ondersteuning op de Orthomoleculaire Geneeskunde. We zien dan ook vaak dat deze twee therapieën hand in hand gaan. Beide therapieën zijn erop uit de patiënt van zijn klachten af te helpen en te genezen.

 

Terug naar Therapieën

De oudste geneeskunde op aarde

De plantengeneeskunde is de basis voor elke vorm van geneeskunde. Veel medi-cijnen hebben de genees-krachtige werking van een plant als uitgangspunt. Eeuwenlang werden medi-cinale kruiden gebruikt om mensen te verlossen van gezondheidsklachten.

 

Door voortdurend wetenschappe-lijk onderzoek is er steeds meer informatie beschikbaar over de werkzame stoffen die in planten zitten. Deze kennis gebruiken we om allerlei soorten gezondheids-klachten te verhelpen.

Health Vision • Azarooldoorn 17 • 3068 MC Rotterdam • M: 06 - 511 96 650 • E: healthvision@upcmail.nl • KVK 24344149 • IBAN: NL31ABNA0518557928